Glutensiz tahinli tohum kraker tarifi, sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık veya atıştırmalık olarak mükemmel bir seçenektir. Bu krakerler, keten tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçek çekirdeği ve susam gibi sağlıklı tohumlarla yapılır ve tahin ile zenginleştirilir. Zeytinyağı ve su ile yumuşak bir kıvama getirilen karışım, fırında kızartılarak enfes bir lezzet elde edilir. Bu krakerler, glutensiz beslenenler için harika bir alternatif olabilir ve atıştırmalık ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayabilir. Ayrıca, çocuklarınızın ve misafirlerinizin de seveceği bir lezzet. Hazırlaması kolay olan bu tarif, sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık arayan herkes için mükemmel bir seçimdir.

Kaç kişilik?

4-6 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk


 Glutensiz Tahinli Tohum Kraker İçin Gerekli Malzemeler


  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği ya da ay çekirdeği içi
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2-3 çorba kaşığı glutensiz çiğ karabuğday unu ya da yulaf unu vb.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 Glutensiz Tahinli Tohum Kraker Nasıl Yapılır?


  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Daha sonra azar azar unu ekleyin. Hamur hafif ele yapışır vasiyette ve yumuşak olmalı.
  • Toparladıktan sonra 10-15 dk dinlenmesi için bekletin.
  • Daha sonra iki yağlı kağıt arasında hamuru açın, inceltin ve istediğiniz şekilde kesin.
  • 180 derece yaklaşık 25-30 dk renk alana kadar pişirin ve mutlaka soğuması için bekleyin. Hemen parçaları ayırmaya kalkarsanız kırılabilir.
  • Soğuduktan sonra parçaları ayırıp servis edebilir ya da saklama kaplarına yerleştirebilirsiniz. Hava geçirmez bir kapta saklayarak birkaç gün boyunca taze kalmasını sağlayın.


Afiyet olsun!


Diğer sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olan sağlıklı cips tarifi için tıklayın: Mercimek Cipsi Nasıl Yapılır?

YORUM

Daha yeni Daha eski