Kaç kişilik?
4-6 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk
Glutensiz Tahinli Tohum Kraker İçin Gerekli Malzemeler
- 1/2 su bardağı tahin
- 1 su bardağı öğütülmüş keten tohumu
- 1 çay bardağı kabak çekirdeği ya da ay çekirdeği içi
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı susam
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2-3 çorba kaşığı glutensiz çiğ karabuğday unu ya da yulaf unu vb.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Glutensiz Tahinli Tohum Kraker Nasıl Yapılır?
- Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
- Un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Daha sonra azar azar unu ekleyin. Hamur hafif ele yapışır vasiyette ve yumuşak olmalı.
- Toparladıktan sonra 10-15 dk dinlenmesi için bekletin.
- Daha sonra iki yağlı kağıt arasında hamuru açın, inceltin ve istediğiniz şekilde kesin.
- 180 derece yaklaşık 25-30 dk renk alana kadar pişirin ve mutlaka soğuması için bekleyin. Hemen parçaları ayırmaya kalkarsanız kırılabilir.
- Soğuduktan sonra parçaları ayırıp servis edebilir ya da saklama kaplarına yerleştirebilirsiniz. Hava geçirmez bir kapta saklayarak birkaç gün boyunca taze kalmasını sağlayın.