Kaç kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Karamelize Soğanlı Mercimekli Pilav Tarifi Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı (200 ml) basmati pirinç (baldo da olur)
- 2 büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı mercimek
- 1 büyük havuç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sade yağ/tereyağı ya da sevenler için 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Karamelize Soğanlı Mercimekli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayın ve 15 dk haşlayın.
- Pirinci yıkayın ve süzün.
- Soğanı piyazlık doğrayın.
- Tencerenize sade yağı alın ve soğanı ekleyin. İlk önce yüksek sonra orta/kısık ateşte soğanları yakmadan karamelize edin. Yağ hafif çıtırdamaya başlayınca gerekirse çok az su ilavesi yaparak soğanları güzelce kavurun. Suyu mutlaka az az ekleyin, yoksa soğanlarınız haşlanır. Sabırla bu işlemi yaparsanız mükemmel renkte soğanlarınız olur.
- Soğanlarınız olunca içine mercimeği ve havucu ekleyip karıştırın.
- Üzerine pirinci de ilave edip biraz kavurun.
- Tuzu ve karabiberi ekleyin. Sıcak suyu da ekleyip, pilavınız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Üzerine bez/kağıt havlu koyup en az 10 dk dinlendirin.
- Arzu ederseniz servis esnasında üzerine bir miktar limon da sıkarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer pilav tarifleri için tıklayın: Pilav Tarifleri