Tam tahıllı, doğal olarak glutensiz, yüksek proteinli, yumuşacık lavaşlar yapıyoruz! Bu süper yumuşak, esnek ve besleyici lavaşları yapmak için ihtiyacınız olan tek şey ham kinoa + su! İsterseniz biraz yeşil sebze tozu da ekleyebilirsiniz ama bu tamamen isteğe bağlı!

Kaç kişilik?

2-4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 5 dk



 2 Malzemeli Kinoa Lavaşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı çiğ kinoa
  • 3/4 bardak su
  • İsteğe bağlı - sebze tozu
  • Tercihen bir tutam tuz


  2 Malzemeli Kinoa Lavaşı Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Kinoayı en az 2 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.çok önemlidir. Bu kinoayı acı yapan kabuktaki doğal olarak oluşan saponini ve tahılın sindirilebilirliğini tehlikeye sokan fitik asidi ortadan kaldırır. Islatma aynı zamanda harmanlamayı da kolaylaştırır.
  • Beklettiğiniz kinoanın suyunu süzün ve yıkayın.
  • Ardından robata alın, suyu ekleyin ve tuzlu isterseniz tuzunu ve isterseniz bir yemek kaşığı sebze tozunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Çok az yağladığınız tavada arkalı önlü pişirin.
  • Arasına taze domates, salatalık, biber, peynir, yumurta vb. koyarak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar!

Afiyet olsun!


Diğer lezzetli ve sağlıklı kahvaltı tarifleri için tıklayın: Sağlıklı Kahvaltı Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski