
Kaç kişilik?
4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 15 dk Pişirme süresi: 35 dk
Yoğurtlu Pancar Kavurması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kg. pancar
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- Pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir çay bardağı sıcak su
Yoğurtlu Pancar Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancarları, taze sapları ve yaprakları ile birlikte temizleyin ve pancarları güzelce soyun.
- Pancarları küp küp doğrayın.
- Saplarını ve yapraklarını da doğrayıp ayrı bir yere alın.
- Ardından soğanları ve 2 diş sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını ekleyin, doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğradığınız küp küp pancarları ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sonra suyu ilave edin ve önceden doğradığınız sapları ve yaprakları ekleyin.
- En son tuz ve dilerseniz pul biberi ekleyin. Tamamı yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pancarlar pişerken bir taraftan da sarımsaklı yoğurt sosu hazırlayın. Yoğurdun içine ezmiş olduğunuz 2 diş sarımsağı ve tuzu ekledikten sonra güzelce çırpın.
- Pancarlar piştikten sonra soğuması için kenara alın. Ardından servis için sarımsaklı yoğurdu da ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır!