
Kaç kişilik?
4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 15 dk Pişirme süresi: 35 dk
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 5 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
- Servisi için ise 1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyin ve üzerine 1 adet yemeklik küp küp doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- 3 diş sarımsağı doğrayın ve yarım tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin ve kavurun.
- 1 adet büyük boy soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
- 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve ardından orta ateşte pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın.
- Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
- Dikkat! Salça yerine mevsiminde ve sulu rendelenmiş bol domates kullanabilirsiniz. Pirinç yerine de bulgur kullanabilir ve arzuya göre sade olarak da pişirebilirsiniz.