Bu tarifi ilk gördüğümde bayıldım ve hemen denemek istedim! Geleneksel tarifi kırmızı lahananın kullanımını içermiyor. Dolgu genellikle çiğ karideslerden oluşuyor ama ben bugün önceden soteleyerek önceden hazırladığımız sebzeli iç harç ile denemek istedim.

Kaç kişilik?

2-4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 6 dakika



 Kristal Çiçek Mantı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


Hamur için;
  • 110 gr buğday nişastası
  • 30 gr mısır nişastası
  • 15 ml sıvı yağ
  • 150 ml kırmızı lahana pişirme suyu (3 adet kırmızı lahana yaprağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu)
  • Bir tutam tuz
İç harcı için;
  • 75 gr patates
  • 75 gr havuç
  • 75 gr bezelye
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • Taze zencefil
  • Tuz
Sos olarak;
  • Soya sosu

  Kristal Çiçek Mantı Tarifi Nasıl  Yapılır?


  • İç harcı için patates ve havuçları rendeleyip tavada yağ ve bezelye ile soteleyin.
  • Yumurtaları da pişirin ve her şeyi karıştırın.
  • Zencefil, susam yağı ve soya sosunu ekleyin.
  • 3 adet kırmızı lahana yaprağını ince ince dilimleyin ve su koyu mor bir renk alana kadar kaynatın.
  • Lahanayı süzün, haşlama suyunu saklayın ve üzerine limon sıkın.
  • Bir kapta nişastayı ve bir tutam tuzu karıştırın.
  • Lahananın haşlama suyunu dökün.
  • Kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp hamur haline gelene kadar yoğurun (Çok hızlı olmanız lazım yoksa hamur kurur ve şekil vermek çok zor olur.)
  • Hamur elde ettikten sonra yağı ekleyip 2 dakika yoğurun.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirip 10 eşit parçaya bölün.
  • Hamurdan bir parça alıp top haline getirin ve 2 yağlı kağıt arasına bardak yardımıyla bastırın.
  • Daha iyi bir sonuç için hassas bir daire (yaklaşık 10 cm) elde etmek çok önemlidir.
  • Ortasına 1 çay kaşığı iç harçtan koyup videodaki gibi kapatın.
  • Videoda gösterildiği gibi yaprakları oluşturun.
  • Bütün mantıları buharlı tencereye alın ve 5-6 dakika pişirin.
  • İşte bu kadar!

Afiyet olsun!


Diğer yemek tarifleri için tıklayın: Yemek Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski