![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_62AcJ9LxcYStf3uFrjc-bAs68kXS3_eqe7Tphf4T29kHQdeQ8lhgaxYLKnDmZPbPSz9g01bLArdjYZzl3JheQbkgAWP6jh_7sAEVbD01dR8-dDwjNwOoA6w8GCQWMLcTL83jPKTSWRTUmX36nW5Ppqc2e9WvPM1j9A_b3sznXlgzfwWFt1phDOV4oLjn/w640-h360/kristal-cicek-manti-tarifi.jpeg)
Kaç kişilik?
2-4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 6 dakika
Kristal Çiçek Mantı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Hamur için;
- 110 gr buğday nişastası
- 30 gr mısır nişastası
- 15 ml sıvı yağ
- 150 ml kırmızı lahana pişirme suyu (3 adet kırmızı lahana yaprağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu)
- Bir tutam tuz
İç harcı için;
- 75 gr patates
- 75 gr havuç
- 75 gr bezelye
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı susam yağı
- Taze zencefil
- Tuz
Sos olarak;
- Soya sosu
Kristal Çiçek Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için patates ve havuçları rendeleyip tavada yağ ve bezelye ile soteleyin.
- Yumurtaları da pişirin ve her şeyi karıştırın.
- Zencefil, susam yağı ve soya sosunu ekleyin.
- 3 adet kırmızı lahana yaprağını ince ince dilimleyin ve su koyu mor bir renk alana kadar kaynatın.
- Lahanayı süzün, haşlama suyunu saklayın ve üzerine limon sıkın.
- Bir kapta nişastayı ve bir tutam tuzu karıştırın.
- Lahananın haşlama suyunu dökün.
- Kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp hamur haline gelene kadar yoğurun (Çok hızlı olmanız lazım yoksa hamur kurur ve şekil vermek çok zor olur.)
- Hamur elde ettikten sonra yağı ekleyip 2 dakika yoğurun.
- Hamuru 10 dakika dinlendirip 10 eşit parçaya bölün.
- Hamurdan bir parça alıp top haline getirin ve 2 yağlı kağıt arasına bardak yardımıyla bastırın.
- Daha iyi bir sonuç için hassas bir daire (yaklaşık 10 cm) elde etmek çok önemlidir.
- Ortasına 1 çay kaşığı iç harçtan koyup videodaki gibi kapatın.
- Videoda gösterildiği gibi yaprakları oluşturun.
- Bütün mantıları buharlı tencereye alın ve 5-6 dakika pişirin.
- İşte bu kadar!