Yulaf lapasından sıkılanlara kurtarıcı bir tarif ile geldim! Kapya biberli, yumurtalı yulaf lapası tarifi ile sizlerleyim. Sabah kahvaltılarına sağlıklı, besleyici, doyurucu ve hafif bir seçenek değil de ne?
Kaç kişilik?
1 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 8 dk
Kapya Biberli Yumurtalı Tuzlu Yulaf Lapası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağı su / süt
- 1 adet kapya biber
- 3,4 adet cherry domates
- 3-4 yaprak taze fesleğen
- 1 adet kuru domates
- Tuz, karabiber, fesleğen kurusu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kapya Biberli Yumurtalı Tuzlu Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates ve kapya biberi doğrayın.
- Tavaya zeytinyağı ile kapya biberi ve domatesleri soteleyin.
- Her ikisi de yumuşayınca taze fesleğen ve kuru domatesi de ekleyip karıştırın.
- Yulaf, su, tuz, karabiber ve fesleğen kurusunu ekleyin ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
- Ayrı bir tencerede yumurtayı haşlayın veya ayrı bir tavada suda pişirin.
- Yulafı çukur bir tabağa alın ve üzerinde yumurta ile servis edin.
Afiyet olsun!
Diğer lezzetli ve sağlıklı kahvaltı tarifleri için tıklayın: Sağlıklı Kahvaltı Tarifleri