Yulaf lapasından sıkılanlara kurtarıcı bir tarif ile geldim! Kapya biberli, yumurtalı yulaf lapası tarifi ile sizlerleyim. Sabah kahvaltılarına sağlıklı, besleyici, doyurucu ve hafif bir seçenek değil de ne?

Kaç kişilik?

1 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 8 dk



 Kapya Biberli Yumurtalı Tuzlu Yulaf Lapası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su / süt
  • 1 adet kapya biber
  • 3,4 adet cherry domates
  • 3-4 yaprak taze fesleğen
  • 1 adet kuru domates
  • Tuz, karabiber, fesleğen kurusu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  Kapya Biberli Yumurtalı Tuzlu Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Domates ve kapya biberi doğrayın.
  • Tavaya zeytinyağı ile kapya biberi ve domatesleri soteleyin.
  • Her ikisi de yumuşayınca taze fesleğen ve kuru domatesi de ekleyip karıştırın.
  • Yulaf, su, tuz, karabiber ve fesleğen kurusunu ekleyin ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir tencerede yumurtayı haşlayın veya ayrı bir tavada suda pişirin.
  • Yulafı çukur bir tabağa alın ve üzerinde yumurta ile servis edin. 
Not: Daha tok tutması için yumurtayı 2 adet yapabilirsiniz veya 1-2 dilim peynir ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Diğer lezzetli ve sağlıklı kahvaltı tarifleri için tıklayın: Sağlıklı Kahvaltı Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski