Kaç kişilik?
4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika
Karamelize Armutlu Kırmızı Lahana Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 600 gr kırmızı lahana
- 500 gr patates
- 150 gr pırasa
- 3 armut (2 si içine, 1 i üstüne servis edilmek üzere karamelize edilecek)
- 1,5 L sebze suyu veya su
- Tuz
- Zeytinyağı
- Bir tutam bergamot veya limon
Karamelize Armutlu Kırmızı Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye bir miktar zeytinyağı dökün ve dilimlenmiş pırasaları kavurun.
- İnce kıyılmış kırmızı lahanayı ekleyip orta ateşte 5 dakika soteleyin.
- Soyulmuş ve doğranmış patatesleri ve armutları ekleyin, et suyu veya sıcak suyu ve tuzu ekleyin.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra krema kıvamına gelecek şekilde blender ile çırpın.
- Bir armutu ince dilimler halinde kesin ve hafifçe karamelize olması için tavada kızartın.
- Çorbayı çorba kasesine aldığınızda, bir miktar bergamot veya limon sıkın ve iki rengi hafifçe karıştırın. Bir dilim armut koyun ve birkaç damla zeytinyağı dökün.