Sadece iki malzemeden yani keten tohumu ve sudan oluşan vegan, rafine şekersiz, glutensiz ve yağsız, en yumuşak, en esnek ve en lezzetli lavaşları yapıyoruz! Üstelik sağlıklılar, harika bir omega-3 kaynağı ve kolay bir kahvaltı-öğle yemeği fikri.

Kaç kişilik?

2-4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 5 dk



 Keten Tohumu Lavaşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı keten tohumu (+gerekirse 1-2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.)
  • 1 su bardağı su
İsteğe bağlı:
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı baharat (Köri tozu, sarımsak tozu veya kimyon vb.)


  Keten Tohumu Lavaşı Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Keten tohumlarını bir mutfak robotuna yerleştirin ve ince ve un benzeri olana kadar işleyin.
  • Bir tencerede suyu kaynatın ve ocaktan alın (kullanıyorsanız baharatları suya ekleyin).
  • Öğütülmüş keten tohumlarını dökün ve iyice karıştırın. 1-3 dakika içerisinde hamur oluşmaya başlamalıdır. *Hamur çok ıslaksa DAHA FAZLA öğütülmüş keten tohumu EKLEYİN.
  • Hamuru iki parça parşömen kağıdı arasına yerleştirin ve oklava ile 2-3 mm kalınlığa kadar açın. Dairesel bir ambalajı kesmek için bir kurabiye kesici veya tencere kapağı kullanın. Ortalama 5 adet çıkacaktır.
  • Lavaşları yapışmaz bir tavada orta-yüksek ateşte 1-3 dakika veya kahverengileşene kadar önlü arkalı pişirin.
  • Lavaşlarınız hazır! Damak tadınıza göre dürümler oluşturabilirsiniz. Kurutulmuş domates, salatalık, avokado, peynir, biber vb. koymak tamamen size kalmış.

Afiyet olsun!

YORUM

Daha yeni Daha eski