Kaç kişilik?
2-4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 5 dk
Keten Tohumu Lavaşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı keten tohumu (+gerekirse 1-2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz.)
- 1 su bardağı su
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı baharat (Köri tozu, sarımsak tozu veya kimyon vb.)
Keten Tohumu Lavaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keten tohumlarını bir mutfak robotuna yerleştirin ve ince ve un benzeri olana kadar işleyin.
- Bir tencerede suyu kaynatın ve ocaktan alın (kullanıyorsanız baharatları suya ekleyin).
- Öğütülmüş keten tohumlarını dökün ve iyice karıştırın. 1-3 dakika içerisinde hamur oluşmaya başlamalıdır. *Hamur çok ıslaksa DAHA FAZLA öğütülmüş keten tohumu EKLEYİN.
- Hamuru iki parça parşömen kağıdı arasına yerleştirin ve oklava ile 2-3 mm kalınlığa kadar açın. Dairesel bir ambalajı kesmek için bir kurabiye kesici veya tencere kapağı kullanın. Ortalama 5 adet çıkacaktır.
- Lavaşları yapışmaz bir tavada orta-yüksek ateşte 1-3 dakika veya kahverengileşene kadar önlü arkalı pişirin.
- Lavaşlarınız hazır! Damak tadınıza göre dürümler oluşturabilirsiniz. Kurutulmuş domates, salatalık, avokado, peynir, biber vb. koymak tamamen size kalmış.