Unsuz, glutensiz, tok tutan ve çok lezzetli kırmızı mercimek lavaşları yapıyoruz! İster kahvaltılarınızda, isterseniz de ara öğünlerinizde arasına domates, peynir, salatalık vb. koyarak doyurucu ve sağlıklı dürümler hazırlayabilirsiniz.

Kaç kişilik?

2-4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 5 dk



 Kırmızı Mercimek Lavaşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (Geceden suya konulacak.)
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt ya da 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Gerekirse su



  Kırmızı Mercimek Lavaşı Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Bir gece önceden suda beklettiğiniz kırmızı mercimekleri yıkayıp süzün ve rondo kabına alın.
  • Sütü, yumurtaları, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  • Damak tadınıza göre nane, kırmızı toz biber, karabiber vb. ekleyebilirsiniz.
  • Karışımı rondoda pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
  • Karışım çok koyu olursa eğer içine pankek ya da krep hamuru kıvamında olacak şekilde su ekleyip karıştırın.
  • Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürerek 1 kepçe krep hamurundan ne çok ince ,ne çok kalın olmayacak şekilde dökün ve kısık ateşte arkalı önlü kısık ateşte pişirin.
  • Dilerseniz arasına domates, salatalık, peynir, biber vb. ile kahvaltılarınızda servis edebilirsiniz. İşte bu kadar!

Afiyet olsun!

YORUM

Daha yeni Daha eski