Kaç kişilik?
2-4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 5 dk
Kırmızı Mercimek Lavaşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek (Geceden suya konulacak.)
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt ya da 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Gerekirse su
Kırmızı Mercimek Lavaşı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir gece önceden suda beklettiğiniz kırmızı mercimekleri yıkayıp süzün ve rondo kabına alın.
- Sütü, yumurtaları, kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
- Damak tadınıza göre nane, kırmızı toz biber, karabiber vb. ekleyebilirsiniz.
- Karışımı rondoda pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
- Karışım çok koyu olursa eğer içine pankek ya da krep hamuru kıvamında olacak şekilde su ekleyip karıştırın.
- Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürerek 1 kepçe krep hamurundan ne çok ince ,ne çok kalın olmayacak şekilde dökün ve kısık ateşte arkalı önlü kısık ateşte pişirin.
- Dilerseniz arasına domates, salatalık, peynir, biber vb. ile kahvaltılarınızda servis edebilirsiniz. İşte bu kadar!