Kaç kişilik?

1 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 10 dakika



 Yulaf Mantısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Yoğurt sos için; 
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tercihen 1 diş sarımsak
  • Çok az tuz
Üzerine yağlı sosu için;
  • Bir çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı


  Yulaf Mantısı Tarifi Nasıl  Yapılır?


  • Bir tavanın içerisine yulafı ve suyu alın.
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın, suyunu çekip lapa kıvamına gelecek kadar pişirin.
  • Pişirmiş olduğunuz yulafı bir servis tabağına aktarın. Bir kaşık yardımıyla güzelce yayın.
  • Yoğurt sosu için üzerine 3-4 yemek kaşığı yoğurt ile tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp üzerine ilave edin.
  • Yağını hazırlamak için bir tavanın içerisine zeytinyağı ve diğer baharatları ilave edip çok az kavurun.
  • Yağlı sosu yulafınızın üzerinde gezdirin. İşte bu kadar!

Afiyet olsun!


Diğer zeytinyağlı yemek tarifleri için tıklayın: Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski