Kaç kişilik?
1 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 10 dakika
Yulaf Mantısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- Tercihen 1 diş sarımsak
- Çok az tuz
Üzerine yağlı sosu için;
- Bir çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yulaf Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tavanın içerisine yulafı ve suyu alın.
- Yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın, suyunu çekip lapa kıvamına gelecek kadar pişirin.
- Pişirmiş olduğunuz yulafı bir servis tabağına aktarın. Bir kaşık yardımıyla güzelce yayın.
- Yoğurt sosu için üzerine 3-4 yemek kaşığı yoğurt ile tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp üzerine ilave edin.
- Yağını hazırlamak için bir tavanın içerisine zeytinyağı ve diğer baharatları ilave edip çok az kavurun.
- Yağlı sosu yulafınızın üzerinde gezdirin. İşte bu kadar!