Kinoa pilavını hiç tavuklu ve sebzeli denediniz mi? Bu tavuklu sebzeli kinoa pilavı, sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir ana yemek olarak hem sizi, hem de misafirlerinizi çok memnun edecek!
Kaç kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Tavuklu Sebzeli Kinoa Pilavı Tarifi için Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı tavuk suyu veya su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
- 1 büyük havuç, rendelenmiş veya doğranmış
- 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- 1 adet yeşil biber, doğranmış
- 1/2 su bardağı mısır (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı brokoli ya da bezelye
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- Tuz ve karabiber
- Kıyılmış taze maydanoz veya dereotu (servis için)
Tavuklu Sebzeli Kinoa Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kinoayı iyice yıkayın ve süzün.
- Bir tencerede tavuk suyunu veya suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra kinoayı ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kinoa pişerken, geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Tavuk parçalarını ekleyin ve tamamen pişene kadar kavurun.
- Tavuk pişerken, doğranmış havuçları, biberleri ve brokoli çiçeklerini tavaya ekleyin ve hafifçe kavrulana kadar soteleyin.
- Sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
- Eğer kullanacaksanız, mısırı da tavaya ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
- Sebzeler ve tavuk piştiğinde ocaktan alın ve tuz ile karabiber ekleyin.
- Pişen kinoa ile sebzeleri ve tavuk parçalarını birleştirin ve iyice karıştırın.
- Kıyılmış taze soğan ya da taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Diğer pilav tarifleri için tıklayın: Pilav Tarifleri