Gluten içermeyen, besleyici ve doğal lif kaynağı kinoa ile mevsim yeşilliklerinden harika bir salata yapıyoruz. Bu kinoa salatası ana yemeklerin yanında gösterişli bir seçenek olabildiği gibi, hafif ve pratik bir tarif ile o öğünü geçiştirmek isteyenler için fit ve doyurucu bir alternatif. İlle de et diyenler için yanında ızgara et, tavuk vb. ile de rüya gibi bir öğüne evrilebilir.
Kaç kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Glutensiz ve Vegan Kinoa Salatası Tarifi için Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı sebze suyu
- 1/2 salatalık, doğranmış
- 1/2 kırmızı soğan, ince doğranmış ya da 2-3 dal taze soğan
- Tercihen 5-6 dal mevsim yeşillikleri (Maydanoz, marul, roka vb.)
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber
Tercihen üzerini süslemek için;
- 1/4 su bardağı kavrulmuş badem ya da ceviz, bir tutam susam, kurutulmuş kızılcık kurusu veya nar, haşlanmış ve/veya kavrulmuş nohut kullanabilirsiniz.
Glutensiz ve Vegan Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?
- Kinoa sebze suyu ile birlikte kısık ateşte pişirilir.
- Ilıyan kinoa, rendelenmiş havuç, doğranmış salatalık, kırmızı soğan ve kavrulmuş badem ile karıştırılır.
- Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırılarak servis edilir.
- Servis ederken dilerseniz üzerine zeytinyağında kavrulmuş badem ya da ceviz, susam ya da kızılcık kurusu ilave edebilirsiniz.