Kaç kişilik?
4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 30 dk
Fırında Karnabahar Biftek (Karnabahar Steak) Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Fırında Karnabahar Biftek (Karnabahar Steak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı ekmek dilimleri gibi dilimleyin.
- Ardından bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
- Daha sonra kesilen karnabaharları fırın tepsisine dizin.
- Sonrasında sosu için, küçük bir kase içerisine yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, tercihen 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyip karıştırın.
- Daha sonra hazırlanan sosu tepsi içerisindeki karnabaharların üzerine sürün.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi her fırına göre değişkenlik gösterebilir. O yüzden kontrollü bir şekilde pişirin. Fırından aldığınızda sarımsaklı yoğurt ya da Gremolata Sosu veya Chimichurri Sos gibi sevdiğiniz bir sosla servis edin.
Afiyet olsun!
Diğer alternatif bir tarif olan fırında sebze kızartması yapmak için tıklayın: Fırında Sebze Kızartması Tarifi