Kahvaltılarınızda alternatif sağlıklı bir tarif! Yumuşacık, yırtılmayan ve uzun süre tok tutan akıtmalar yapıyoruz. Sadece 3 malzeme ile yulaflı yaptığımız bu akıtma tarifini mutlaka deneyin!

Kaç kişilik?

2-4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 2 dakika Pişirme Süresi: 5 dk



Yulaf Akıtma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı süt ya da su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz



  Yulaf Akıtma Nasıl Yapılır?


  • Tüm malzemeleri blender’da pürüzsüz olana kadar çekin.
  • Tavanızı hafif bir şekilde yağlayın.
  • Tava ısındıktan sonra dökmeyi unutmayın.
  • Akıtma hamurunu arkalı önlü pişirin.
Not: Yulaf ezmesi ile yapıyorsanız kıvamının tutması için yulafı un gibi olacak şekilde çok iyi çekmelisiniz. Eğer blender ile bunu yapamıyorsanız 1 yemek kaşığı un ekleyerek kıvamı tutturabilirsiniz. İsterseniz karışımın içine dereotu vb. ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Diğer lezzetli ve sağlıklı kahvaltı tarifleri için tıklayın: Sağlıklı Kahvaltı Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski