Sağlıklı, fit, lezzetli ve hafif bir kek tarifi! Çay ve kahve yanında buram buram tarçın kokan, cevizli, havuçlu bu kek, kullandığımız un çeşidi nedeniyle düşük kalorili! Özellikle sonbahar ve kış aylarına çok yakışan sağlıklı bir kek tarifi olsa da, bahar ve yaz aylarında da çay, kahve yanında, belki ev yapımı limonata vb. soğuk içeceklerinizin yanına çok yakışıyor.
Kaç kişilik?
4-6 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 35 dk
Yulaflı Havuçlu Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1,5 su bardağı yulaf unu
- 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker ya da 1 su bardağından biraz az pekmez
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Dilerseniz ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Yulaflı Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeleyin.
- Yumurtaları, şeker ya da pekmez ile geniş bir kaba alıp çırpın.
- Yoğurt, su ve sıvı yağını ekleyip karıştın.
- Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz baton kek kalıbına ya da yağladığınız, yapışmaması için unladığınız kek kalıbına alın.
- Ve önceden ısıttığınız 180-190 derece fırında ortalama 35 dk. pişirin.
- Pişip pişmediğini kürdan/bıçak yöntemiyle kontrol edin. Piştikten sonra fırından alın ve soğuduktan sonra servis edin. İşte bu kadar!
Not: Bu tarifi yumurtaları keten tohumu ile değiştirerek vegan bir tarif yapabilirizsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer ikramlık tarifleri için tıklayın: İkramlık Tarifler