Her evde bulunabilen malzemelerle hem pratik, hem de lezzetli bir meze tarifi ile beraberiz. Küçük büyük her yaştan insanın sevdiği glutensiz karbonhidrat kaynağı olan patates ile patates mezesi yapıyoruz! Daha önce denemediniz mi? Sarımsak, dereotu, taze soğan ile aranız iyiyse bu meze tam sizlik! Bu kolay patates mezesini;  et, balık, ızgara vb. yanında yaparak mükemmel bir uyum yakalayabilsiniz.

Kaç kişilik?

2-4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 10 dakika Pişirme Süresi: 9 dk



 Patates Mezesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 3 adet patates
  • 1/2 demet dereotu
  • 4 dal taze soğan
  • 3 diş sarımsak - ezilmiş
  • Tuz
  • Karabiber, dilerseniz pul biber vb.
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı elma sirkesi


  Patates Mezesi Nasıl Yapılır?


  • Patatesleri haşlayın ve ezin.
  • Patatesler ılıyınca içerisine ince ince kıyılmış dereotunu ve taze soğanları ekleyin.
  • Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, elma sirkesi, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alıp şekil verin, üzerine zeytinyağı gezdirin. Dilediğiniz gibi dereotu vb. ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Yanında iyi gidebilecek diğer meze tarifleri için;

Diğer vişneli sarma mezesi tarifi için tıklayın: Vişneli Sarma Mezesi Nasıl Yapılır?
Fava tarifi için tıklayın: Fava Nasıl Yapılır?
Vişneli pancar mezesi tarifi için tıklayın: Vişneli Pancar Mezesi Nasıl Yapılır?
Humus tarifi için tıklayın: Humus Nasıl Yapılır?
Közlenmiş kırmızı biber sarması için tıklayın: Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması Nasıl Yapılır?

YORUM

Daha yeni Daha eski