Zeytinyağlı enginarlı bezelye yemeği, Ege mutfağının keyifli ve sağlıklı bir örneğidir. Son derece hafif ve sağlıklı olan bu yemeği mevsim sebzeleriyle yapmanız durumunda lezzet şölenine hazır olmalısınız!

Kaç kişilik?

4 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk


 Zeytinyağlı Enginarlı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 5-6 adet enginar
  • 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze bezelye
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 1 büyük havuç, küp küp doğranmış (Tercihen)
  • 1 büyük patates, küp küp doğranmış (Tercihen)
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • Bir tutam toz şeker
  • Karabiber ya da beyaz biber
  • 5 – 6 dal taze soğan
  • Yarım demet taze dereotu veya maydanoz, doğranmış (servis için)

 Zeytinyağlı Enginarlı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?


  • Enginarları temizleyin, saplarını kesin ve dış yapraklarını ayıklayın. Ardından limonlu su dolu bir kapta bekletin ki kararmasın.
  • Bir tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Havuç ve patatesleri tencereye ekleyip kavurun.
  • Süzülmüş enginarları tencereye ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerine bezelyeleri ekleyin.
  • Tencereye sıcak su ekleyin, sebzelerin hafifçe üzerini geçecek kadar su yeterli olacaktır.
  • Tuz, toz şeker ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirebilirsiniz.
  • Pişen yemeğin içerisine doğranmış taze soğanı ilave edin ve karıştırın ve 2-3 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Ardından yemeğinizi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine taze dereotu veya maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun!


Diğer zeytinyağlı enginar tarifi için tıklayın:  Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Çanağı Tarifi

YORUM

Daha yeni Daha eski