Kaç kişilik?
4 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 15 dk Pişirme süresi: 30 dk
Zeytinyağlı Enginarlı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 5-6 adet enginar
- 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze bezelye
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 1 büyük havuç, küp küp doğranmış (Tercihen)
- 1 büyük patates, küp küp doğranmış (Tercihen)
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Bir tutam toz şeker
- Karabiber ya da beyaz biber
- 5 – 6 dal taze soğan
- Yarım demet taze dereotu veya maydanoz, doğranmış (servis için)
Zeytinyağlı Enginarlı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?
- Enginarları temizleyin, saplarını kesin ve dış yapraklarını ayıklayın. Ardından limonlu su dolu bir kapta bekletin ki kararmasın.
- Bir tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Havuç ve patatesleri tencereye ekleyip kavurun.
- Süzülmüş enginarları tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine bezelyeleri ekleyin.
- Tencereye sıcak su ekleyin, sebzelerin hafifçe üzerini geçecek kadar su yeterli olacaktır.
- Tuz, toz şeker ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirebilirsiniz.
- Pişen yemeğin içerisine doğranmış taze soğanı ilave edin ve karıştırın ve 2-3 dakika daha pişmeye bırakın.
- Ardından yemeğinizi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine taze dereotu veya maydanoz serperek servis yapın.