Beş çayına muhteşem bir tarif geldi; ıspanak topları tarifi! Hem lezzetli, hem hafif! Eee daha ne istenir ki! Ulaşılabilir malzemelerle hazırladığımız ikramlık tariflerinden bir tanesi daha!
Kaç kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 25 dk
Ispanak Topları Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 500 g ıspanak
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 2 kahve fincanı yulaf unu ya da seçtiğiniz herhangi bir un
- 1 demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Dilerseniz pul biber vb.
Ispanak Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp doğrayın. Büyük bir kapta biraz tuz ekleyerek elinizle ovun ve suyunu sıkıp, süzün.
- Üzerine yulaf unu, lor peynirini, zeytinyağını, yeşil soğanı, yumurtaları, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Yağlı fırın kağıdı koyduğunuz ya da yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
- Ispanak topları ılıdığında servis edebilirsiniz.