Kaç kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme Süresi: Yok



  Hurma Uyutması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 20 adet hurma
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık, ceviz, antep fıstığı vb.
  • Tarçın



  Hurma Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle hurmaları bol su ile yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Bir kap içerisine hurmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yarım saat bekletin.
  • İki buçuk su bardağı sütü tenceremize alın ve parmağımızı 5 saniye tutabilecek sıcaklığa kadar sütümüzü ısıtın.
  • Hurmaların suyunu süzün ve sonra blendır kabına alın.
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındığı ekleyin ve üzerine sütü ilave edin.
  • 2 dakika blendırda püre kıvamına gelinceye kadar çekip servis kaselerine alın.
  • Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıp bir örtü ile de kaseleri aynı yoğurt mayalar gibi sarın. Bu şekilde 2 saat bekletin.
  • 2 saat sonra örtüyü açın ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kaseleri dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun!


Diğer tatlı tarifleri için tıklayın: Sağlıklı Tatlı Tarifleri
Diğer ikramlık tarifleri için tıklayın: İkramlık Tarifler

YORUM

Daha yeni Daha eski