![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVysTRIEeDSpxEogtKbjRK-eW54M7_724VQ7ZjYTz4PEXphCMSeT3MeDNIj6Y9CBq_Ra15XVRiIJeH5aXHzgpzrzGn11VAjG19IavNfJEhX2vf2e2xCcekSHE-pz-WSMIADQSh3reatFuDd9s8LPlpfgdGnLKxssgrPtEaZVxB83Fozy4IrYTPGa_EjyUG/w640-h372/hurma-uyutmasi-tarifi.jpeg)
Kaç kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: Yok
Hurma Uyutması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 20 adet hurma
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık, ceviz, antep fıstığı vb.
- Tarçın
Hurma Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hurmaları bol su ile yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Bir kap içerisine hurmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yarım saat bekletin.
- İki buçuk su bardağı sütü tenceremize alın ve parmağımızı 5 saniye tutabilecek sıcaklığa kadar sütümüzü ısıtın.
- Hurmaların suyunu süzün ve sonra blendır kabına alın.
- 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındığı ekleyin ve üzerine sütü ilave edin.
- 2 dakika blendırda püre kıvamına gelinceye kadar çekip servis kaselerine alın.
- Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıp bir örtü ile de kaseleri aynı yoğurt mayalar gibi sarın. Bu şekilde 2 saat bekletin.
- 2 saat sonra örtüyü açın ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kaseleri dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer ikramlık tarifleri için tıklayın: İkramlık Tarifler