
Az malzemeli, çok lezzetli ve pratik tariflerden bir tanesi olan kırmızı mercimekli fava tarifi, bakla fava sevmeyenler, baklaya alerjisi olanlar için şahane bir alternatif. Ilık haliyle akışkan olsa da soğuduğunda aynı bakla fava gibi yoğun bir kıvam alıyor.
Kaç kişilik?
6-8 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 30 dk
Mercimek Fava Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Fava için:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 havucun yarısı
- 1 küçük kuru soğan iri doğranmış
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 3,5 su bardağı su
Servisi için:
- Kırmızı soğan
- Dereotu
- Zeytinyağı
Mercimek Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve havucu doğrayın, tencereye alıp zeytinyağı ekleyerek biraz kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ilave edin.
- Suyu ekleyin ve mercimekler tamamen yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra hafif ılıyınca tuz, karabiber, zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip blender ile püre haline getirin.
- Favayı servis tabağına alın.
- Tekmilini yapmak için kırmızı soğanı ve dereotunu ince ince kıyın ve üzerine serpin. Dilerseniz biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre 1 tutam toz kırmızı biber ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp üzerine gezdirerek lezzetini katlayabilirsiniz. İşte bu kadar!