Evde nohut yoksa ya da bir nedenle nohut yerine başka bir alternatif kullanmak istiyorsanız nohuttan yapılan humusu kuru fasülye ile de hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Seveni çok olan, vazgeçilmez mezelerden humusu bu sefer de kuru fasulye ile yapıyoruz.

Kaç kişilik?

6-8 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 7 dakika Pişirme Süresi: 30 dk (Haşlanmış fasülyeniz varsa pişirme süresi yoktur.)



 Kuru Fasülye Humusu Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 3-4 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağına yakın su
Üzeri için;
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı ayıklanmış kabak çekirdeği
  • 1/2 (Yarım) su bardağı nar taneleri
  • 1/2 (Yarım) çay kaşığı toz kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı



  Kuru Fasülye Humusu Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Fasulyeleri geceden ıslatın ve haşlayın.
  • Tüm malzemeleri robottan geçirin.
  • Servis tabağına alıp üzerini damak tadınıza göre kıyılmış maydanoz ya da dereotu, kabak çekirdekleri, nar taneleri, kimyon, zeytinyağı ya da pul biber ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Diğer meze tarifleri için tıklayın: Meze Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski