Pancar pancar olalı böyle güzel olmamıştır! İddia ediyorum en lezzetli pancar tarifi bu! Vişneli, zeytinyağlı pancar mezesi yapıyoruz!

Kaç kişilik?

4-6 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 30 dk



Vişneli Pancar Mezesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


  • 2 adet iri pancar
  • 2 adet soğan
  • Yarım kilo çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • Yarım çay bardağı su veya nar suyu
  • 2-3 küçük parça taze zencefil
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber



  Vişneli Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Pancarları ince ince halka halka kesin. (Mandolin yardımıyla kesebilirsiniz.)
  • Soğanları piyazlık doğrayın, soğanları tencerenin altına dizin.
  • Üzerine pancarları dizin, üzerine yarım kilo vişne, 2-3 küçük parça taze zencefil, 1 yemek kaşığı şeker, tuz, az karabiber, üzerine zeytinyağı, yarım çay bardağı su veya yarım çay bardağı nar suyu ekleyin.
  • Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pancarları kontrol ederek, yumuşacık olana kadar pişirin.
  • Üzerine, süzme yoğurt ve kremayı çırparak “ekşi krema” yapın veya kaymak ile soğuk servis edin. Ekşi kremada, krema tadı daha baskın olmalı.
  • Ekşi krema yapmak için; Bir kutu kremayı çırpın, üzerine 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Ekşi kremanız hazır!
  • Servis yapacağınız tabağa pancarları koyup üzerine bir kaşık kremadan koyarak afiyet yiyebilirsiniz.
  • Piştikten sonra ekstra zeytinyağ ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar!

Not: Vişneleriniz veya pancarınız buzluktansa su miktarını az tutabilirsiniz. Kesim sırasında pancarlar elinize renk bırakacaktır, eldiven kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!


Diğer meze tarifleri için tıklayın: Meze Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski