
Pancar pancar olalı böyle güzel olmamıştır! İddia ediyorum en lezzetli pancar tarifi bu! Vişneli, zeytinyağlı pancar mezesi yapıyoruz!
Kaç kişilik?
4-6 kişilik
Yapılış süresi?
Hazırlık süresi: 5 dakika Pişirme Süresi: 30 dk
Vişneli Pancar Mezesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet iri pancar
- 2 adet soğan
- Yarım kilo çekirdekleri çıkarılmış vişne
- Yarım çay bardağı su veya nar suyu
- 2-3 küçük parça taze zencefil
- Yarım fincan zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- Karabiber
Vişneli Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarları ince ince halka halka kesin. (Mandolin yardımıyla kesebilirsiniz.)
- Soğanları piyazlık doğrayın, soğanları tencerenin altına dizin.
- Üzerine pancarları dizin, üzerine yarım kilo vişne, 2-3 küçük parça taze zencefil, 1 yemek kaşığı şeker, tuz, az karabiber, üzerine zeytinyağı, yarım çay bardağı su veya yarım çay bardağı nar suyu ekleyin.
- Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pancarları kontrol ederek, yumuşacık olana kadar pişirin.
- Üzerine, süzme yoğurt ve kremayı çırparak “ekşi krema” yapın veya kaymak ile soğuk servis edin. Ekşi kremada, krema tadı daha baskın olmalı.
- Ekşi krema yapmak için; Bir kutu kremayı çırpın, üzerine 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Ekşi kremanız hazır!
- Servis yapacağınız tabağa pancarları koyup üzerine bir kaşık kremadan koyarak afiyet yiyebilirsiniz.
- Piştikten sonra ekstra zeytinyağ ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar!