Kaç kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 8 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Sebzeli Çiğ Karabuğday Pilavı Tarifi Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı çiğ karabuğday
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- Tercihen 5-6 adet mantar
- Varsa biraz kereviz sapı
- 1 adet kapya biber
- 1 adet büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı su ya da tavuk suyu/kemik suyu/et suyu
- Tuz
- Damak tadınıza göre baharat; karabiber, toz kırmızı biber vb.
Sebzeli Çiğ Karabuğday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çiğ karabuğdayı yıkayın ve üzerine su ekleyip en az 1 saat bekletin.
- Soğan ve sarımsağı zeytinyağında çok az kavurun.
- Sırasıyla yıkayıp minik minik doğradığınız sebzeleri ekleyip kavurun.
- Salçayı ekleyin, kavurun.
- En son karabuğdayı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Kaynamış su ya da et suyunu 1’e 1,5 ölçü olarak ekleyip ocağın altını kısın.
- Suyu çekince taze maydanoz ve/veya dereotu ekleyebilirsiniz.
- Piştikten sonra bir bez ile örtün ve demlenmesi için en az 10 dk bekletin.
Not: Sebzeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer pilav tarifleri için tıklayın:
Pilav Tarifleri