Kaç kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlık süresi: 8 dakika

Pişirme Süresi: 25 dakika



  Sebzeli Çiğ Karabuğday Pilavı Tarifi Gerekli Malzemeler


  • 1 su bardağı çiğ karabuğday
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • Tercihen 5-6 adet mantar
  • Varsa biraz kereviz sapı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet büyük soğan 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su ya da tavuk suyu/kemik suyu/et suyu
  • Tuz
  • Damak tadınıza göre baharat; karabiber, toz kırmızı biber vb.



  Sebzeli Çiğ Karabuğday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Çiğ karabuğdayı yıkayın ve üzerine su ekleyip en az 1 saat bekletin.
  • Soğan ve sarımsağı zeytinyağında çok az kavurun.
  • Sırasıyla yıkayıp minik minik doğradığınız sebzeleri ekleyip kavurun.
  • Salçayı ekleyin, kavurun.
  • En son karabuğdayı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kaynamış su ya da et suyunu 1’e 1,5 ölçü olarak ekleyip ocağın altını kısın.
  • Suyu çekince taze maydanoz ve/veya dereotu ekleyebilirsiniz.
  • Piştikten sonra bir bez ile örtün ve demlenmesi için en az 10 dk bekletin.

Not: Sebzeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Diğer pilav tarifleri için tıklayın: Pilav Tarifleri

YORUM

Daha yeni Daha eski